maroaccutan

Direktlänk till inlägg 17 maj 2016

isotretinoin - dag 106, nu börjar nedräkningen

Av Anonym - 17 maj 2016 09:06

Hej på er! Hur mår ni? Hur går det för er med medicinen? 


Det har nu gått 1 månad och 4 dagar sedan läkaren sa att jag bara behövde äta medicinen en månad till. Där emot sa hon att jag kunde äta upp alla tabletter jag hade kvar, det är dumt om de ligger och skräpar då de är så pass farliga, så jag har räknat ut att jag slutar den 2:a Juni.
OM jag räknar ner? Jag har till och med satt upp en figur med lappar som jag drar av för varje dag som går på kylskåpet för att se det närma sig.

2:a Juni blir ett perfekt datum att sluta med medicinen. Jag har precis slutat skolan för det här läsåret och Håkan Hellström och resten av sommarlovet står framför mig. Måga saker på en gång att fira med en flaska "champagne" så att säga.


Jag har haft en väldigt dålig period. Det känns som jag haft det varje gång jag skriver på bloggen haha. Jag är som en berg och dal bana med snabbt kommande dalar och kullar.
Jag har varit så FRUKTANSVÄRT trött på den här medicinen nu, jag vill bara slänga den i soporna. Men, någon vecka till kan jag klara, när jag ändå hållt på så länge. Över 100 dagar nu ju. Jag är TRÖTT på att ha ont i kroppen, jag är TRÖTT på att vara trött, jag är TRÖTT på mina förbannade läpp-jävlar, jag är TRÖTT på mina ögon.
Jag skrev ju sist att solskydd hjälper mot läpparna, det stämmer fortfarande. MEN mungiporna?! Jag har ingen bild på det och nu håller det på att bättra sig men jag skojar inte när jag sett ut som jokern fast inte en "glad" mun utan sur, med sår som går neråt mot hakan. Det har varit som sårskorpor och jag har sett ut som en clown. Jag har smörjt och smörjt och smörjt och vaknat på natten och smörjt men ingenting har hjälpt. Tills... .:

Bildkälla: https://www.apoteket.se/produkt/eucerin-aquaphor-soothing-skin-balm-40-ml-250297/

 


Jag traskade ner till apoteket och sa att nu MÅSTE jag ha hjälp med det här som fungerar. Locobase fungerar inte, lepsyl fungerar inte, vaselin fungerar inte och inte krämen som sjukhuset skrivit ut. Hon rekommenderade den där krämen där uppe igår och det känns redan mycket bättre. Jag vaknade för första gången på evigheter upp och kunde röra munnen utan att mungiporna spack. Tack gode GUD.


Förutom att medicinen varit jobbig har allt annat också varit det så jag har typ helt brutit ihop. Ge mig sommarlov och rehabilitering i min hemstad tack! Magsjukan har jag också som sutiit i hela helgen och jag är ledig även idag Tisdag. Jag är TOTALT utmattad både fysiskt och psykiskt. Jag vill bara lägga av, med ALLT. Men jag vet att allt kommer kännas bättre när skolan slutar. En stress mindre. Sedan händer det massa annat runt omkring också och alla små saker har byggts upp till en stor ihopbrytning, haha.

Jaja.

Hoppas saker är bättre hos er ! :)

 

 
 
Matilda

Matilda

21 maj 2016 11:46

Liksom du är jag i desperat behov för läpparna, i synnerhet som du skriver för sprickorna i mungiporna. Det är rent ut sagt ett helvete! Speciellt för en som jag, som är väldigt ovan vid sånt, som alltid varit förskonad från munsår och liknande. Därför köpte jag krämen du rekommenderade, från Eucerin och TACK för tipset! Den verkar så fantastiskt bra! Mina fnasiga händer mår redan mycket bättre, och idag, efter två dagars användning, tror jag till och med att jag kommer kunna använda mitt älskade läppstift, lagom till lördag och allt. Så tack :) Och hoppas du mår bättre snart! Du ska se att när den 2 juni är kommen då kommer det vara mödan värt :)

http://www.kampenmotfinnarna.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anonym - 25 februari 2018 21:11

  https://www.google.se/search?q=alkohol&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjktO3_8cHZAhUKWCwKHbHHDasQ_AUICigB&biw=1536&bih=710#imgrc=8siEb6FmeOauJM:    Jag kom på att det förra inlägget kanske kom lite appropå ingenting?Jag vet inte ens om...

Av Anonym - 25 februari 2018 19:50

    Igår hade jag första utekvällen sedan jag började äta medicinen. Drack ett glas alkoholfritt vin när vi var ute och åt, nocco på förfesten och festade med loka på krogen. Jag brukar hellre stanna hemma än att gå ut nykter, men just nu undrar...

Av Anonym - 21 februari 2018 10:17

          Heej! Dessa bilder tog jag i måndags när det hade gått exakt 2 veckor av kuren. Även om det inte ser så fint ut så är huden SÅ mycket bättre! Det som syns på bilderna är "bara" de röda märkena som blir kvar efter aknen och jag bruka...

Av Anonym - 16 februari 2018 22:36

Hej igen! Hoppas ni har en bra fredag. I onsdags hade huden verkligen blossat upp - dag 9. (Bilder på detta längre ned) Jag var ledsen hela dagen och funderade verkligen på att ställa in min alla hjärtans dag dejt med min bästa kompis,men gick dit än...

Av Anonym - 13 februari 2018 10:35

Heej! Jag tänkte bara meddela att jag en vecka in på kuren tycks få min uppblossning. Fast jag vet inte säkert, för det är ju så här min hud är annars också. Det kan vara bra en vecka och jätteilla nästa. Har fått en finne som verkligen är svullen oc...

Presentation

Det här är en blogg om läkemedlet Isotretinoin, som behandlar akne. En medicin som skrämmer många med dess olika biverkningar och jag kommer beskriva hur jag upplever den.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards